55208
Książka
W koszyku
Kuchnia myśliwska/ praca zbiorowa - Warszawa : Watra, 1971. - 263,[1] strona ; 20 cm.
otrawy z dzikiego ptactwa i mięsa dzikich zwierząt.Wielbiciele potraw z dzikiego drobiu wyjątkowo cenią lekką goryczkę i żywiczny odcień aromatu tego mięsa, odznaczającego się delikatnym, wyrafinowanym smakiem. Do rarytasów zalicza się soczyste mięso sarny i szlachetną, nieco słodkawą jeleninę. Potrawami dietetycznymi są te przyrządzane z "lekkiego" mięsa zająca.Leczniczymi właściwościami jest obdarzone delikatne mięso żubra.W książce przedstawione zostały przepisy na potrawy, które można przyrządzić na łonie natury i w warunkach domowych.Wśród nich są nie tylko danie tradycyjne, ale również oryginalne propozycje na: sałatkę z głuszcem w pomarańczach, zupę z jarząbka z grzybami, pieczoną szynkę z dzika z sosem jabłkowym, gulasz z mięsa sarny z pomidorami i wiele, wiele innych.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Filia Przytkowice
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej